مقالات

11 مزیت دال پس کشیده

11 مزیت دال پس کشیده

11 مزیت دال پس کشیده

در مقاله “ساخت دال پیش تنیده” درباره دال ها توضیحات جامع و کاملی از سوی شرکت توسعه بین المللی آتیه فیروزه ایرانیان ارائه شده است که پیشنهاد می کنیم حتما مطالعه بفرمایید.

در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی دال پس کشیده و مزایای آن بپردازیم.

با ما همراه باشید…

از اصلی ترین انواع دال و مزیت های دال پس کشیده می توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. سطح تخت دال

دال های تخت یکی از زیر مجموعه های دال پیش تنیده هستند که با قابلیت ایجاد سطحی تخت و کاملا مسطح به راحتی می توانند اجرایی کردن عملیات قالب بندی را سرعت ببخشند.

دیگر فواید این نوع سازه عبارتند از: حذف سقف کاذب، اجرای ساده تر شبکه های تاسیساتی و…

2. اجرای دهانه های بزرگ

در سازه هایی که در اجرای آن ها از سیستم دال پس کشیده استفاده شده است، تقریبا 30 تا 40 درصد از ستون ها در مقایسه با سازه های معمولی حذف می شود. و تنها دلیل این امر نیز، خنثی شدن تاثیرات بار ثقلی از طریق کابل ها می باشد.

مقرون به صرفه ترین و معمول ترین دهانه در سیستم دال پس کشیده 8 تا 13 متر بوده که البته حتما باید پیش از اجرا، تدبیری در راستای تامین سیستم باربر جانبی مطلوب و استاندارد بیندیشید.

3. افزایش سرعت اجرا

از آنجایی که بلافاصله بعد از انجام عملیات کشش کابل ها به راحتی می توان قالب موجود در زیر دال پس کشیده را باز کرد، در نتیجه سرعت اجرای سقف این نوع سازه ها نسبت به سقف سازه های معمولی بیشتر خواهد بود.

حتی در برخی از پروژه ها اجرای سقف در مدت زمان 3 روز با در نظر داشتن امکانات مناسب و تجهیزات حرفه ای، امکان پذیر می باشد.

 

3. افزایش سرعت اجرا

4. کاهش ارتفاع کل سازه

از آنجایی که ضخامت دال پس کشیده در سیستم پیش تنیده بسیار کاهش خواهد یافت و همچنین امکان حذف تعداد زیادی از تیر ها در این روش وجود دارد، بنابراین پایین آمدن ارتفاع کل سازه امری اجتناب ناپذیر محسوب می شود.

این مزیت بدان معناست که می توان در همان ارتفاع ثابت، از تعداد طبقات بیشتری بهره مند شد. در نتیجه استفاده از دال پس کشیده برای سازه های بسیار بلند که دارای محدودیت ارتفاع می باشند، گزینه بسیار مناسبی خواهد بود.

5. ایجاد کنسول های بلند

با بهره گیری از تکنولوژی پیشرفته سیستم پیش تنیده می توان ایجاد کنسول های بسیار بلند و دهانه های بزرگ را بلامانع دانست.

خوشبختانه در این سیستم محدودیت هایی که روش های معمولی همیشه با آن دست و پنجه نرم می کنند به هیچ عنوان به چشم نمی خورد.

به جرات می توان گفت که این قابلیت امکان استفاده مناسب از کل فضای سازه را در اختیار طراحان معمار قرار خواهد داد.

 6. کاهش هزینه اجرای اسکلت سازه

بر اساس تحقیقات انجام شده بر روی بسیاری از پروژه های موجود، دریافتیم که هزینه تمام شده اجرای اسکلت در سازه هایی که از سیستم دال پس کشیده استفاده کرده اند حدودا 10 تا 20 درصد کم تر از سازه های معمولی می باشد.

عوامل موثر در مقرون به صرفه تر بودن سیستم دال پس کشیده عبارتند از:

  1. کاهش وزن سازه
  2. حذف ستون ها و کاهش مصرف بتن، آرماتور و…
  3. کاهش ارتفاع کل سازه

 6. کاهش هزینه اجرای اسکلت سازه

 

7. ایجاد بازشو های بسیار وسیع در سقف

از آنجایی که در این سیستم کابل ها دارای انعطاف پذیری بالایی می باشند، بنابراین امکان ایجاد بازشو های بسیار بزرگ و همچنین به شکل نامنظم وجود خواهد داشت.

به این نکته مهم و حائز اهمیت نیز توجه داشته باشید که در این روش به هیچ عنوان نیازی به نصب تیر در اطراف بازشو ها نیست.

8. کاهش ضخامت دال

همانطور که می دانید در این سیستم بتن تحت فشار بوده و همچنین کابل ها دارای انحنا می باشند، بدین ترتیب می توان دهانه ها را با ضخامت به مراتب کمتری در مقایسه با دال های معمولی بتن آرمه و… پوشاند.

9. حذف تعداد زیادی از تیر ها

بار ها به این مورد اشاره کرده ایم که در سیستم دال پس کشیده امکان حذف تعداد زیادی از تیر ها و آویز ها وجود دارد. پس می توان به راحتی سطح زیر تخت را در اختیار طراحان معمار قرار داد تا عبور آسان تر کانال های تاسیساتی را طراحی کرده و همچنین پروسه پارتیشن بندی را نیز بدون کوچک ترین محدودیتی ممکن سازند.

 10. کاهش وزن سازه

مواردی نظیر: کاهش ضخامت دال، کاهش ارتفاع کل سازه، حذف تیر ها و آویز ها به طور چشمگیری سبب پایین آمدن وزن ساختمان خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که این امر در کاهش اندازه و ابعاد دیگر اجزای سازه نیز نقش اساسی ایفا می کند.

توجه داشته باشید که تمام این نکات در کاهش هزینه تمام شده اجرای پروژه ساخت یک سازه به روش پس کشیده، تاثیر گذار خواهد بود.

11. افزایش دوام سازه

همانطور که می دانید نیروی پیش تنیدگی موجب ایجاد فشار دائمی به دال ها شده و دال نیز تمام مدت زیر فشار قرار خواهد بود. در نتیجه با بهره گیری از این سیستم می توان ترک های موجود را به حداقل ترین حالت ممکن خود رساند.

لازم به ذکر است که این ترک خوردگی ها سبب افزایش بخش مقطع موثر در بتن می شوند. این در حالیست که در اعضای معمولی بتن آرمه می توان از طریق همین ترک خوردگی ها، کاهش مقطع موثر بتن را زیر بار های بهره برداری شده به خوبی رویت کرد.

همچنین کاهش ترک خوردگی ها از ورود و نفوذ آب و مواد خورنده دیگر به داخل بتن و در طولانی مدت از خوردگی و سست شدن فولاد جلوگیری می کند.

درواقع این مزیت سیستم پیش تنیده، دوام سازه را بیش از پیش افزایش خواهد داد.

 

 6. کاهش هزینه اجرای اسکلت سازه

شرکت توسعه بین المللی آتیه فیروزه ایرانیان

مجموعه حرفه ای و تخصصی AFID که نماینده رسمی شرکت APS استرالیا در ایران می باشد، با هدف رشد و پیشرفت در حوزه تکنولوژی پس کشیدگی و پیش تنیدگی سازه های ساختمانی و عمرانی فعالیت مستمر دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان و مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *