مقالات

5 سوال متداول درباره سقف پیش تنیده

در سال های اخیر روش پیش تنیده در میان طراحان، مهندسان و سازندگان بیش از پیش جایگاه خود را تثبیت نموده است. اما همچنان به دلیل مزایای بیشمار و تکنولوژی خاص و جدید این روش، برای برخی از افراد سوالاتی پیش می آید که ما قصد داریم در ادامه این مقاله به تعدادی از آن ها پاسخ دهیم. با ما همرا باشید تا 5 سوال متداول درباره سقف پیش تنیده را همراه پاسخ آنها دریافت کنید.

1. در روش پس کشیده، حداکثر طول کابل پیش تنیده چه اندازه است؟

به طور معمول در روش چسبیده و نچسبیده از کابل های پیش تنیده به شکل قرقره هایی با طول 2000 تا 4000 متر استفاده می شوند. طول این کابل ها نیز همانند میلگرد و فولاد بدون محدودیت است.

این نکته را بخاطر داشته باشید که به جهت بروز افت نیرو، استفاده از کابل هایی به طول بسیار بلند با مشکل همراه خواهد بود. البته این موضوع معمولا در کابل هایی با طول بیشتر از  35 تا 40 متر مشاهده می شود.

در مواقعی که طراحی سازه به نحوی بوده که نیازمند کابل های بسیار بلند است، برای بهینه سازی مصرف مصالح باید هر 2 سر کابل ها کشیده شوند. این در حالیست که اجرای کشش از دو طرف بر میزان نیروی پیش تنیدگی کابل هایی با طول کوتاه تر تاثیرگذار نخواهد بود.

برای کابل های بیش از 70 تا 80 متر، کشش از 2 طرف نیز کاربردی نبوده و افت نیروی پیش تنیده در میان کابل ها به وضوح نمایان می شود. برای مقابله با این مسئله تعبیه درز های اجرایی مناسب ترین گزینه می باشد.

. آیا دال بتنی پیش تنیده قابلیت اجرا بر روی سازه های فلزی را دارد

2. آیا دال بتنی پیش تنیده قابلیت اجرا بر روی سازه های فلزی را دارد؟

خوشبختانه هیچ گونه محدودیتی جهت بکارگیری سقف پیش تنیده به روش پس کشیده در سازه های فلزی وجود ندارد.

استفاده از سقف پیش تنیده در ساختمان های فلزی به 2 روش صورت می گیرد.

روش اول: در این روش قادر خواهید بود دال پیش تنیده را بر روی اسکلت فلزی اجرا نمایید. بدین صورت که دال بتنی پیش تنیده بر روی تیر های اصلی سازه فلزی قرار گرفته و تیر های فرعی نیز از اسکلت ساختمان حذف می شوند.

روش دوم: با استفاده از این روش امکان اجرای دال پیش تنیده به روش پس کشیده بر روی ستون های فلزی سازه وجود دارد. همچنین با بکارگیری این روش می توان تیر های فلزی اصلی را حذف و دال تخت را بدون نیاز به آویز اجرا نمود.

3. نحوه عملکرد سازه های پیش تنیده بعد از وقوع زلزله، به چه صورت است؟

تحقیقات و بررسی های بسیار زیادی توسط بزرگان صنعت معماری و ساختمان سازی بعد از وقوع زلزله معروف و شدید لوما پریتا در آمریکا بر روی سازه های ساخته شده به روش پیش تنیدگی به عمل آمد که نشان می داد در سازه های تجاری، اداری، پارکینگ های طبقاتی و ساختمان های در حال ساخت که دارای سقف پیش تنیده بوده اند، به هیچ عنوان ریزش و یا حتی خرابی های جزئی نیز رخ نخواهد داد.

4. سازه های پیش تنیده در برابر خوردگی به چه شکل عمل می کنند؟

پوشش بتن در سازه های بتنی در واقع همان گزینه مقابله کننده در برابر انواع خوردگی می باشد. از آنجایی که پوشش بتنی روی کابل ها در روش پیش تنیده از آرماتور ها بیشتر است، در نتیجه سازه از مقاومت به مراتب بیشتری در برابر خوردگی از خود نشان می دهد.

همچنین با توجه به نیروی پیش تنیدگی و کاهش قابل توجه ترک ها، مقاومت سقف ها نیز افزایش خواهد یافت.

به طور کل دوام و مقاومت سقف پیش تنیده با توجه به استفاده مداوم از پوشش کابل ها در مقابل خوردگی، نسبت به سقف دال بتنی بیشتر می باشد.

آیا امکان ایجاد بازشو و سوراخ در سقف پس کشیده وجود دارد

5. آیا امکان ایجاد بازشو و سوراخ در سقف پس کشیده وجود دارد؟

یکی دیگر از 5 سوال متداول درباره سقف پیش تنیده این است که آیا امکان ایجاد بازشو و سوراخ در سقف پس کشیده وجود دارد یا خیر؟ این که در سقف پیش تنیده امکان ایجاد بازشو و یا سوراخ وجود ندارد، یک باور کاملا نادرست است.

به طور معمول اگر در طراحی اولیه سازه ایجاد یک بازشو اعمال شده، از سوی طراح تایید شود و محل ایجاد بازشو یا سوراخ با کابل ها تداخل نداشته باشد، ایجاد این امر با هر گونه ابعادی امکان پذیر خواهد بود.

نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تعبیه بازشو در اکثر سقف ها با ایرادات و معظلاتی همراه بوده که در ادامه به بررسی آن ها خواهیم پرداخت.

سقف تیرچه بلوک: بریدن تیرچه ها در این نوع سازه ها ممکن نیست.

(حداکثر اندازه بازشو 40 سانتیمتر)

سقف کامپوزیت: بریدن تیر های فرعی در این روش امکان پذیر نمی باشد.

(حداکثر عرض بازشو 100 سانتیمتر)

سقف عرشه فولادی: در این سازه ها نیز بریدن تیر های فرعی ممکن نیست.

(حداکثر میزان بازشو 50 سانتیمتر)

سقف تیر و دال: در این روش نه تنها بریدن تیر های فرعی امکان پذیر نمی باشد، بلکه برش دال بتنی نیز در هر اندازه ای غیر ممکن است.

این در حالیست که برای ایجاد بازشو و سوراخ با استفاده از روش پیش تنیدگی، تنها باید تشخیص محل کابل ها از محل کشش توسط دستگاه اسکنر میلگرد انجام شود.

توجه داشته باشید که برش کابل ها با استفاده از انجام تمهیدات ویژه ای، این تغییر را بلامانع خواهد کرد.

5 سوال متداول درباره سقف پیش تنیده

شرکت توسعه بین المللی آتیه فیروزه ایرانیان

مجموعه حرفه ای و تخصصی AFID که نماینده رسمی شرکت APS استرالیا در ایران می باشد، با هدف رشد و پیشرفت در حوزه تکنولوژی پس کشیدگی و پیش تنیدگی سازه های ساختمانی و عمرانی فعالیت مستمر دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر از طریق راه های ارتباطی با کارشناسان و مشاوران ما تماس حاصل فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *